Saptamana trecuta cand eram in focuri cu cea mai recenta petrecere the date. Opulence I has it de la Palatul Primaverii, primesc un telefon. Dupa ce am raspuns, am realizat ca urma sa am parte de o surpriza.

Buna, sunt Alina si stiu ca esti mega stresat. Am sunat sa-ti fac o surpriza. Pentru ca stiu ca ai un wee greu cu petrecerea, cu multe chestii de aranjat, echipa Apan Motors s-a gandit sa-ti ofere pentru acest wee. un Bmw X5 care sa te faca sa mai uiti de griji.

W.O.W.  Surprize nu am mai primit din 1997 de la ultima guma turbo, mai ales ca vorbim de o masina de 313 cp, incapatoare si cu Pachet M Sport.

Va dati seama ca am lasat totul balta si a fugit spre dealer pentru a-mi schimba Abarth-ul cu bestia neagra. Dupa primul km deja ma simteam invincibil, o masina aproape dubla ca lungime, mult mai inalta si foarte puternica. Cei 140 cp de pe Abarth pareau inexistenti si efeectiv intelegeam ce inseamna o masina sport.  Obisnuit cu gabaritul unei masini din clasa mica, problemele au inceput la primul loc de parcare, unde ghici ce? aveam de parcat un monstru! 🙂  Cert este ca sistemele cu care este dotata masina, fac din parcare o placere (senzori de parcare, camera pentru mersul cu spatele, etc.) Mai grav a fost in momentul in care am ajuns pentru prima data acasa. Vecinul meu de parcare, tocmai si-a luat un ML, iar locurile din complex au fost concepute pentru masini normale. Ca si dimensiuni ca sa intelegeti, bestia are 4,9m lungime, 1,75m inaltime, 1,93m latime. ( Acum sper sa intelegeti)

Ca motor si performante, masina este extrem de rapida si stabila, am reusit sa fac un record pe distanta acasa – locatia evenimentului. ( 7 minute in conditiile in care normal faceam 18-19). Accelereaza foarte rapid si te face sa te simti in siguranta chiar si la viteze de peste 150km/h.  Motorul este un 2999 cmc cu 313 cp si performante demne de o masina sport: 0-100km/h in 5,3 sec si o viteza maxima declarata 236km/h ( personal nu am incercat).

Inainte sa incheiem discutia despre bestie, voiam sa va aduc la cunostinta si pretul : 97939 EUR din care peste 31.000 EUR vin din optionale. In the end, asta este politica BMW, ofera o masina care are dotari suficiente in pretul de baza, apoi fiecare si-o configureaza in functie de confortul personal.

Multumesc inca o data APAN Motors pentru surpriza si pentru gandurile bune pe care mi le-ati trimis prin acest test drive.  Ma bucur inca o data ca m-ati inclus in persoanele relevante si ne vedem in curand cu alte modele.

Daca tot am vorbit asa mult despre “bolid”, va propun sa lasam fotografiile sa vorbeasca despre masina. Ca de fiecare data, pozele au fost realizate de cel mai tanar si mai valoros fotograf din piata, Andrei Tudoran.