E vara si e perioada concediilor,  dar inainte de a pleca in Grecia am avut ocazia sa testez un Porsche Macan S. Anul trecut mi-am propus sa fac in asa fel ca pana de Craciun sa am un Porsche pe numele meu. Lucrez intens la asta si asta se vede in putinul timp pe care il am pentru scris, dar in acelsi timp se pare ca universul lucreaza pentru mine deoarece din acel moment imi apar tot felul de semne cu si despre PORSCHE.

Am avut de ales zilele intre Cayman, Cayenne, Boxter, Macan sau 911 pentru test drive. Pentru ca imi doresc o masina mai mare, dar usor de condus, cu veleitati offroad dar care sa fie folosita mai mult pe drumuri normale, am ales MACAN S. 

Una dintre cele mai sexy masini pe care le-am condus vreodata, a venit echipata cu o motorizare diesel de 258 cp. Ca si performante tehnice avem un 0-100km/h in 6,3 secunde, pe care l-am testat si eu pe circuitul de la Academia Titi Aur si o viteza maxima de 230 km/h.  Pentru a-ti usura traiul zilnic, Macan vine cu posibilitatea de a lege stilul de condus: Normal, Sport si Sport+.

La exterior, Macan-ul sau 911 gurmand cum ii spun eu, are elemente preluate de la alte modele PORSCHE dar prin stilul compact reuseste sa se diferentieze si sa atraga atentia. Materialele folosite la interior sunt varful de gama din aceasta clasa.  Dotarile care mi-au atras atentia sunt scaunele ventilate, sonorizarea BOSE si extrem de multe spatii de depozitare. Efectiv dupa ce te asezi in scaun si ai pus “toate lucrurile la locul lor” selectezi modul de condus si te bucuri 100% de experienta. De aici si ideea din titlu: “Fericirea are 5 litere    – MACAN”

Vrei sa stii cat costa fericirea? Modelul din poze are un pret de aproximativ 85.000 de Euro. In functie de alegerile pe care le vei face, poti ajunge la un pret final sub cel pe care l-am testat eu sau poti urca spre o suma mai mare, in cazul unui model foarte puternic pe benzina.

Acum dupa ce am terminat cu datele tehnice ale masinii, sa revenim la verdictul TheCoolScouter:

Fiind o masina puternica si dificil de stapanit in conditiile de trafic, am ales sa o conduc pe circuitul din cadrul Academiei Titit Aur. Dupa ce l-am lasat pe @Andrei Tudoran sa se ocupe de tot ce inseamna poze, detalii si umbre am inceput efectiv test drive.

Tinuta de drum foarte precisa, m-au ajutat sa-mi imbunatatesc abilitatile pe circuit si sa scot timpi comparativ cu alte modele de 280 cp testate in aceleasi conditii. Combinatia cutie de viteza cu motorul diesel, jantele mari de 20 fac din Macan o jucarie pentru oameni mari.

Long story short, daca o ai in calcul pentru achizitie, testeaz-o si fa cumva sa faca parte din garajul tau!