Luna trecuta, pe 13 August, in weekendul prelungit dedicat sarbatorii Sf. Maria am organizat prima petrecere the date. din afara Bucurestiului. Pentru noi mai multe premiere printre care este demn de mentionat prezenta Arilenei Ara ( artista internationala) pentru prima data pe litoral si inceperea parteneriatului cu Porsche Inter Auto.

Asa cum bine stiti, Porsche devine partener oficial al brandului de petreceri the date.  si in functie de locatiile pe care le vom folosi, vom avea colaborari cu brandrurile din grup: Bentley, Lamborghini, Audi, Seat.

Pentru petrecerea anterioara, am decis de comun acord ca masina oficiala sa fie noul Audi A5.  Masina a fost folosita atat pentru transportul Arilenei si al branduli cat si ca VIP shuttle pentru persoanele pe care eu le-am considerat relevante in eveniment.

Cei peste 1000 de km pe care i-am facut in perioada respectiva, au fost ca un test drive pentru mine si am decis sa impart cu voi cele mai cool noutati de pe modelul 2017. Am avut in dotare modelul in 2 usi, Quattro cu motor diesel 2.0, 190 cp si echipare S-line.

La exterior diferentele fata de modelul anterior constau intr-o capota mult mai agresiva si grila deja devenita definitorie pentru gama Audi. La prima vedere senzorii de securitate din bara par ca niste proiectoare, dar rolul lor este de a monitoriza cu atentie spatiul din jurul masinii.  Avand in vedere ca vorbim de o masina cu transmisie integrala de tip quattro, garda la sol este inalta si parca ” facuta pentru bordurile din tara noastra ” #biglike. Partea din spate este si ea redesenata, mai sexy, mai vizibila pentru a spori siguranta in trafic. Desi am avut parte de un coupe, portbagajul este foarte incapator iar plasele de ancorare fac ca bagajele mici sa stea in siguranta. Ador aceste sistem de prindere deoarece ele fac ca obiectele mici sa nu se mai plimbe prin tot portbagajul, reducand zgomotele nedorite.

La interior iti sare in ochi noul volan sport, cu latura dinspre scaun tesita care iti da senzatia de control. Scaunele S-line cu piele alcantara asigura o sustinere laterala foarte buna, ceea ce nu te face sa obosesti deloc la drum lung. Bordul este in acelasi ton cu cel ai fratilor sai: A3,A4 si A6 iar display-ul de la clima este pe baza de senzori touch. O optiune pe care nu trebuie sa o neglijati la achizitie este Audi Virtual Cockpit care iti proiecteaza navigatia in zona de instrumente si care te va face sa te plictisesti greu de masina. Din nou am descoperit, cat de mult lucreaza inginerii Audi pentru a oferi clientilor un plus in luarea deciziei de cumparare. Am fost placut surprins sa vad ca masina are un wireless charger integrat sub cutiera si mufe usb la indemana pentru a fi tot timpul conectat si cu bateriile full.

Ca si verdict, cred ca este cea mai stabila masina pe care am condus-o vreodata si mi se pare ca motorul pe care l-am condus este un mic compromis pentru pasionatii de sportive. Cred ca un motor pe benzina de +230cp face din noul Audi A5 o masina sportiva si placuta pe care o poti folosi zi de zi.