Hello si bine ati venit pe pagina The Cool Scouter. Astazi o sa vorbim despre parfumurile mele preferate. De-a lungul timpului am observat ca pentru a te diferentia fata de ceilalti ai foarte multe metode. Una dintre ele este si alegerea parfumului.

De mic copil am fost preocupat de felul cum pielea fiecarui om poate influenta mirosul unui parfum. Am pornit din copilarie prin a purta orice imi pica la indemana in materie de miros. De la spray Denim la Intesa am ajuns sa fiu in pas cu moda in momentul in care mi-am cumparat prima sticla de Aqua di Gio. Putin prea la moda si overused, am inceput sa fac o pasiune din acest miros. P.S.: Inca am ascunsa o sticla din parfumul asta pe care inca il mai folosesc din cand in cand.

Am reusit sa scap de el tot printr-o legenda vie, Fahrenheit de la Cristian Dior. Tin minte si acum ca il primise taica-miu si eu abia ma mutasem la Bucuresti. L-am convins sa mi-l dea desi mi se parea un pic batranicios si il foloseam intensiv.

Le-am alternat pe astea doua si din cand in cand primeam cadouri alte parfumuri. Ciudat cum sunt, evident ca  nu-mi placeau dar taica-miu era cel mai fericit. Asta a fost copilaria mea despre parfumuri.

Si am crescut, si vremurile au trecut si in momentul de fata au ramas in garderoba doar 3 parfumuri:

  • 21┬áCoSTUME NATIONAL – cu miros de lapte, unisex, facut special pentru a marca aniversarea a 21 de ani a casei. L-am adoptat rapid pentru ca ingredientul principal este laptele si este singura forma in care corpul meu se poate intalni cu laptele.

  • Sospiro Erba Pura, un parfum unisex pe care il stiu de la Mady, care este absolut incredibil. Mult timp s-a gasit doar in magazinele Douglas dar acum se gaseste si in duty free, so daca il testezi si iti place in aeroport, nu ezita sa-l cumperi.

  • Escentric Molecule 03 care in cazul meu face sa se simta foarte proeminent mirosul de grapefruit. Este tot un parfum unisex, dar care pe mine imi da o stare foarte buna.

Dupa atatia ani in care am folosit acelasi 3 parfumuri, anul asta am acceptat provocarea de a testa un parfum de traditie al casei Givenchy. Gentleman a aparut pentru prima data in anul 1974, ca un parfum greu pentru barbati adevarati. Restilizarea pe care a primit-o in 2017 nu face decat sa reimprosmateze ideea si mirosul, devenind unul dintre concurentii relevanti de pe piata de parfumuri din lume. L-am adoptat rapid in garderoba si mai mult mi-a placut sa ma joc un pic cu floarea miresei, tocmai pentru a recrea scena din reclama.