“Timpul este prea lent pentru cei care asteapta, prea iute pentru cei care se tem, prea lung pentru cei care se plang, prea scurt pentru cei care sarbatoresc, dar, pentru cei ce iubesc, timpul este o eternitate.” William Shakespeare

Saptamanile trecute va povesteam despre cadoul pe care l-am primit de la cei de la WatchShop.roAm fost placut impresionat sa primesc un telefon de la ei prin care imi ziceau: Felicitari pentru deciziea de a infrunta antreprenoriatul intr-un oras ca Bucuresti. Ne-am gandit ca pentru optimizarea timpului, ai nevoie de un ceas din ultima colectie Ingersoll. A fost primul cadou pe care l-am primit Craciunul acesta si o surpriza foarte placuta.

Una dintre rezolutiile mele pentru anul 2018 este aceea de a-mi organiza mult mai bine timpul. Iti suna familiar? Cred ca una dintre problemele antreprenorilor la inceput de drum este ca se pierd foarte repede in task-uri, amana lucrurile si aleg sa rezolve intai problemele cele mai usoare.

Si totusi exista oameni care fac multe lucruri in aceleasi 24 de ore pe care le are toata lumea.  Care este secretul?Cel mai important lucru de care ai nevoie pentru a-ti spori productivitatea este PLANUL.  De curand am aflat despre un exercitiu pe care vreau sa-l impartasesc cu voi.

Dupa ce ti-ai facut planul, urmeaza urmatorii pasi:

  • Ia o coala de hartie si imparte-o in 3: Somn, Munca, Extra time.
  • Pentru somn aloca intre 5-8 ore.
  • Pentru Munca aloca intre 5-8 ore.
  • Cu o medie de 8 ore pe cele 2 categorii vei constata ca iti mai raman inca 8 ore pentru activitati extra. 
  • Acum incepe partea cea mai complicata. E clar ca cele 2 categorii sunt foarte greu de optimizat, dar celelalte 8 ore sunt exact locul unde trebuie sa eficientizezi. Imparte aceasta ultima categorie in urmatoarele sub-categorii: lucruri pe care le ai de facut (dus, mese, etc.), lucruri pe care vrei sa le faci (quality time, pian, actorie, etc.), lucruri pe care le faci acum (Facebook, Instagram, Citit, etc.),  orice faci zilnic si nu a fost inclus in categoria anterioara (spalat pe dinti, etc.).
  • Ultimul pas este cel in care realizezi cum ti se scurge timpul in defavoarea ta. Fa exercitiul in liniste si repeta-l de fiecare data cand ti se pare ca “pierzi notiunea timpului”.

The COOL Scouter va ureaza Craciun Fericit si Sarbatori Linistite!

Despre Ingersoll 1892: “Adevarul original” Robert H. Ingersoll și fratele său Charles au fondat Ingersoll Watch Company, una dintre cele mai vechi ceasornicarii americane. Frații Ingersoll au fost pionieri ai industriei și invenției în domeniul producției de ceasornicărie. Ei au elaborat și au urmat un plan ambițios: de a oferi ceasuri Ingersoll publicului larg la un preț accesibil, menținând în același timp o calitate și o credibilitate reală.

Cu sediul în New York, fiecare ceas a fost inițial produs manual, dar în 1892, datorită lui Henry Ford, Ingersoll a reușit să dezvolte o linie de producție pentru ceasuri de buzunar și ceasuri de mână. Cu o producție de înaltă calitate, componente de precizie și prețul foarte rezonabil de 1,00 USD (salariile pe o zi la acel moment) s-a născut așa-numitul “Dollar Watch”- “Ceasul Dolar”. Ceasul Dolar era atât de popular, încât peste un milion au fost vândute. Compania Ingersoll Watch a crescut cu cererea și a făcut noi progrese în producția de ceasuri, dezvoltând funcțiile și caracteristicile ceasurilor Ingersoll pentru a crea:

  • Cel mai mic ceas de buzunar existent.
  • RADIOLITE: prima strălucire a unui ceas la întuneric.
  • Primul ceas militar vreodată, proiectat cu implicarea forțelor armate.
  • Primul ceas cu caractere, care a fost comandat de Disney pentru a-l asocia cu personajul lui Mickey Mouse.

Ceasurile Ingersoll au fost vândute continuu de la începuturile lor, și astăzi marca Ingersoll este renumită în întreaga lume. Ingersoll continuă să mențină etosul fraților Ingersoll și este mândru să prezinte o nouă gamă de ceasuri de calitate, si de precizie.