Inevitabil, mai dau și eu peste postări de la Vice sau unele absolut random despre anii ’90. Chiar ieri am citit un blog post al unei tipe care descoperise cutia cu casete cu balade rock depozitată undeva. Ce era cool la un bairam în anii 2000 și ce te face cool în 2018? E clar că e ditamai prăpastia care se cască între cele două, dar îmi place să cred despre mine că eram cool și atunci și acum. Mi-aduc aminte de Beverly Hills 90210, de outfit-urile lor și freza băieților. Evident că și fetele o să fie de acord că a fost o vreme când cereai să te tundă la fel ca pe Kelly. Pe lângă faptul că nu aveai decât un abțibild sau ceva să-i arăți coafezei, nici vorbă de poză pe telefon.

Acum, sau după vreo câteva minute de oftat, putem să vorbim despre ce înseamnă să fii cool. Știu ce înseamnă să fii cool acum, avem peste tot indicatori cu trending topic, topuri ale celor mai cool locuri de frecventat, influenceri pe care alegem să-i urmărim tocmai pentru că sunt cool. Eu cred că e ceva cu care ne naștem. Da, știu, sună aiurea. Liceul din România nu diferă mult de cel din Beverly Hills, totdeaua o să existe o gașcă din care să vrei să faci parte. Știți care e partea cea mai tare: dacă faci parte din gașca cool, nu o să simți niciodată că ai vrea să fii altundeva. Nu te întrebi cum ar fi să faci parte din clubul de mate, deși e cool pentru ei. Coolness-ul o să bată mereu (de departe) orice altă chestie care ți se poate întâmpla. Se zice că Takes one to know one!, eu chiar cred că așa e. De-aia pot să declar fără falsă modestie că am fost și sunt un tip cool. Asta mă ajută să identific cele mai cool trenduri în organizarea de evenimente și nu numai. Da, uitați-vă la mine, eu sunt Vlad – the cool scouter! 🙂 Nu e vorba de asta!

De multe ori e vorba despre letting go, despre felul în care abordezi viața. Dacă aș fi fost un tip care a avut o copilărie grea și mi-aș fi promis să muncesc mult ca să ajung undeva, poate nu mai eram cool scouter. Poate eram un CEO înțepat cu plan cincinal și target de atins. Coolness este un trend pe care construiești toată viața, este despre reputație și este vorba de încrederea pe care ți-o acordă oamenii. Dacă ar fi să o duc și mai departe, este despre libertate de a fi tu însuți and be cool about it! Eu am avut norocul să pot să-mi dezvolt această abilitate și ca să fac pe deșteptul (să nu mai abuzez de limba engleză), vă invit să o descoperiți – este recognoscibilă.

See what I did there?! 😉