Și o să fie o vară de neuitat! Nu, nu m-a apucat vreo melancolie și nici nu am devenit poet (Moet, da!) peste noapte. Pur și simplu mi-am dat seama că din toată agitația pe care o creez în jurul meu, o să iasă niște evenimente foarte, foarte cool. Peste o lună o să încep să lucrez la un proiect nou, ceva ce sper că va deveni o referință pentru nunțile din București. Am BBC-ul în fiecare joi, petrecerile the date. și printre ele mă strecor cu un așteptat (meritat) concediu activ. Vă spun sincer că fără o planificare atentă, probabil că m-aș fi panicat de mult.
Dar… tot zilele astea mi-am dat seama cât de important este să fii puțin umil. În engleză sună mai bine (humble), în română reiese că ești prost dacă nu te lauzi în continuu cu realizările tale. Da, sunt bun la ceea ce fac! Dar nu am fost întotdeauna și chiar și în momentele mele așa-zis de glorie mai am dubii. Umilința asta vine dintr-o înțelepciune, să știți. În orice profesie se vorbește mult despre delegare, dar ca să ajungi să ai încredere într-o echipă trebuie să te maturizezi. Ca să ai oameni de încredere aproape, trebuie să dovedești că tu ești de încredere. Iar toate astea presupun o anumită disciplină. Și la un examen sincer cu tine, presupune să recunoști că nu o să le poți face pe toate sau (mai rău!) că se poate ca tu să nu faci totul așa bine. Din punctul meu de vedere e nevoie să fii bărbat adevărat să poți recunoaște că cineva e mai priceput la un lucru decât tine. E nevoie să treci peste orgoliul tău să recunoști valoarea unde o vezi și eventual să te aduni și să-i ceri omului respectiv să lucreze (pentru) cu tine. Și să-l recompensezi pentru munca aia.
Fără să pretind că sunt vreun expert, cred că e una din principalele probleme ale antreprenorului român – să creadă că dacă se aruncă în plasa de siguranță a partenerilor săi, va risca să cadă în gol. Sunt și cazuri de genul ăsta, nu neg. Dar uneori trebuie să ai încredere că o să fie bine! Că sunt oameni care o să te prindă, care o să lucreze cot la cot cu tine pentru un viitor comun (mai bun) și care o să te ajute să-ți cultivi încrederea în tine. Eu am câteva persoane în care mi-am pus speranțele, cu riscul asumat de a fi puțin vulnerabil. Să nu mă scăpați, vă rog!

‘The best way to find out if you can trust somebody is to trust them.” Ernest Hemingway