E foarte cunoscută expresia asta la noi – a fi trendy. S-a răspândit încă din vremuri cam tulburi și acum pare deja parte din folclorul urban. Sărmanul nostru Dex, atunci când nu scrâșnește din dinți de atâta rom-gleză, zice că trendy e sofisticat, iar trend se referă (evident!) la tendință. Eu scriu pe blog despre cum m-am definit eu Cool Scouter și cumva un căutător de tendințe. Oi fi și trendy?! Eu sper că da.

Anyway, azi voiam să vorbesc despre cât e de important să știi care sunt tendințele și să te și înscrii cumva în ele. Ceea ce privit de departe se vede ca: Ce mare lucru faci tu? Nici măcar nu pretind că fac mare lucru, dar totuși ceea ce eu învăț despre tendințe, aș vrea să vând (uneori scump) celor care nu au timp să le studieze. Spun că nu e mare lucru atunci când știi că faci ceea ce trebuie pentru domeniul în care activezi, dar mai ales că faci cu plăcere. Peste tot vedem recomandări de cărți, de cursuri, de metode de a fi la curent cu… Exact! Cu trendurile dintr-un domeniu sau altul. Nu mai știu cine zicea că “knowledge is power”, dar oricum avea dreptate. Indiferent de ceea ce vrei să realizezi profesional vorbind, va trebui să te specializezi, unii zic să-ți găsești o nișă. S-a nimerit ca nișa pe care activez personal să coincidă cu profesionalul. Dacă ar fi să definesc așa mai pe larg una o include pe cealaltă: descopăr locuri/oameni cool și apoi folosesc cunoștințele pentru a organiza evenimente și mai cool. Pentru un observator mai puțin antrenat, pare că e o industrie în care nu se schimbă nimic, dar tocmai la reglajul ăla fin trebuie să fiu eu atent. Până și mina degajată (catalogată greșit drept aroganță) vine din faptul că I own my shit! I own it pentru că mă strădui să învăț mereu, să citesc cărți insipide și să fiu disciplinat. Mai puțin cu dieta, dar da, sunt conștient că și acolo va trebui să intervin.

Așa că, în loc de concluzie, o provocare: vrei să fii cool sau vrei să fii în trend? Indiferent de alegere, tot va trebui să ne întâlnim în cele din urmă. 😉

“The information you get from social media is not a substitute for academic discipline at all.” – Bill Nye