Știu că deja am scris “la cald” opinia mea despre cum a decurs acest weekend. Dar tot simt că a mai rămas ceva de adăugat. O să încep un citat din Anthony Bourdain, mai ales că încă ne bântuie știrea despre el.

The more I become aware of, the more I realize how relatively little I know of it, how many places I have still to go, how much more there is to learn. Maybe that’s enlightenment enough: to know that there is no final resting place of the mind…“.

În weekend-ul care a trecut m-am bucurat să aflu că servesc drept inspirație pentru unii, nu am pretins niciodată că eu am inventat conceptual de petreceri tematice și nici că aș fi cel mai bun. Dar mi-a plăcut să-mi recunosc limitările și să vorbesc deschis despre ele pe blog. E clar că nu am fost primul și nici nu am cum să fiu ultimul. Pepsi a apărut dupa Cola și exemplele pot continua la nesfârșit… important este să îți găsești nișa și apoi ” Stick to your plan, the plan.” 

Printre altele, pe mine mă reprezintă și efortul de a comunica cu cei care aleg să mă urmărească, expunerea, disponibilitatea de a fi vulnerabil. Atunci când faci bine ce faci, e flatant ca oamenii să se identifice cu modelul tău de business și de ce nu? să-l și aplice. Partea nasoală e că și la rateurile generate de cei pe care “i-ai inspirat”, publicul tot către tine va arăta cu degetul. Asta pentru că tu ai construit un nume care s-a întipărit în mentalul colectiv. Nu, nu spun că ar trebui să fiu singur pe nișa petrecerilor tematice. Dar mi-ar plăcea ca cei care se apucă acum de event planning, să-și clădească un nume și să înceapă de jos. Să facă o prezentare a conceptului atunci când nu au pe urmele cui să calce. Să convingă sponsori (mari și mici), să negocieze contracte cu locații inedite și all in all să fie deschizători măcar de poteci, dacă au deschis alții drumuri. Totdeauna, cu sau fără un PR în spate, fii corect! Nu da ca exemplu alt business decât dacă-l vorbești de bine.

Vrei să fii mai bun, mai mare, mai celebru?! Fă-o fără rezerve!

Dar mai bun decât performanțele tale anterioare, tu ești referința. Dă-ți voie să te îmbunătățești în timp, ca vinul. Nu ai cum să grăbești acest proces, un cunoscător va face tot timpul diferența între un produs care nu s-a maturizat cum trebuie și unul care a adunat buchetul unor ani de vechime.

Dacă e ceva ce putem învăța din orice experiență este să profităm de șansele care ni se acordă. Eu îmi acord rezerva de a-mi îmbunătăți mereu serviciile, iar cei care au fost alături de mine de la început nu o să se sperie de aceste evenimente efemere. 😉