Am acceptat invitația Auto Italia România de a vizita țara într-un press trip cu totul inedit – o comunitate numeroasă și puternică s-a întâlnit la Miercurea Ciuc. Alfa Fest este un eveniment anual ce a ajuns la a XIII-a ediție ; cei mai înflăcărați posesori de mașini se întâlnesc să se distreze, să dezbată subiecte relevante și să se se cunoască mai bine.

Evenimentul s-a desfășurat pe parcursul a 4 zile, eu alăturându-mă grupului vineri dimineață. Totul a fost plănuit în detaliu și, mai mult decât atât, am avut chiar o mașină de poliție alocată evenimentui; Auto Italia a oferit o mașina Alfa Romeo Giulia Veloce Poliției Române. Nu vă gândiți că am fost privilegiați sau că nu am respectat regulile de circulație, dar împreună ne simțeam tot timpul în siguranță.

Oana, mulțumesc că m-ai ales și că ai avut încredere în mine să particip la un astfel de eveniment. Pentru mine a fost o mare provocare, mai ales să particip la eveniment în calitate de invitat – eu fiind obișnuit să organizez genul acesta de întruniri. Am sfârșit prin a-l transforma într-un job de weekend.

Am avut la dispoziție o bestiuță pe numele ei Alfa Romeo Giulia 2.2 diesel, Automat. Am plecat la drum cu noaptea în cap și după vreo 100 de km am început să mă obișnuiesc cu jucăria. Jucărie care de fapt este o mașină în toată regula. Recunosc, am venit fără așteptări și am plecat cu o nouă mașină care a intrat în top 10 personal. Italianca mi-a dat bătăi de cap cu: butonul start & stop, este așezat lângă butonul cu care acționezi farurile, frâna de mână la buton care nu se dezactivează automat când pleci de pe loc, lipsa butonului de auto-hold și priza din brichetă care este tipica modelelor din grup (niciodată nu-i găsesc poziția în care funcționează). Toate aceste mofturi vin și din obișnuința mea cu Golfik, care este răsfățatul meu și de care m-am atașat irevocabil.

Pentru că m-am grăbit ca fata mare la măritat, menționând întâi ce am simțit eu diferit… să revenim la punctele cu adevărat importante: cauciucurile mai late pe spate cu 3 centrimetrii, grila din față agresivă, senzorii de parcare și radarul din bară extrem de precise, padelele de pe volan enorme care te ajută să conduci sportiv și feeling-ul. Acum totul este despre emoții și cred că toate mașinile din clasa asta sunt competitive și fac cam același lucru. Alfa Giulia este o mașină emoționantă care te va face sa te îndrăgostești (sau nu) încă din primul minut. Îți dai seama pe loc dacă trebuie să fie a ta. Am parcurs peste 1000 de km la volanul acestei mașini și pot spune că mi-a plăcut felul în care stă pe drum, în curbe și rapiditatea cu care schimba cutia de viteze. Am plimbat-o la Borsec unde ne-am întors 30 de ani în timp, la Salina Praid și am expus-o pe platoul din Miercurea Ciuc.

Mulțumesc celor care m-au suportat și acceptat în gașca de Alfiști: Liviu Netu,  Adrian Cobzasu, Catalin Cedric, Vizi, Mugur si Oana Vasilescu.