Nu m-am gândit niciodată că va trebui să le împac pe cele două, mai ales din perspectivă profesională. Cred că avem cu toții amintirea orelor de muzică din școala generală când eram obligați să învățăm trei vorbe despre niște compozitori ca să luăm o notă de trecere. Prea puțin am prins eu vremuri în care se cumpăra orice vinil de la magazinul Muzica, doar ca să ai ce asculta. Era un fel de educare forțată, dar cum spuneam, nu mă pot plânge. Dar acum aș fi în stare să fac diferența între un anotimp sau altul de la Vivaldi. Nu mai e corvoadă să cauți o simfonie care să te ajute să te aduni între două întâlniri. Pentru că asta face clasicul pentru noi, deși uneori refuzăm să recunoaștem…

Sunt lucruri care nu se demodează niciodată și e reconfortant să știm că e așa. Dacă vreau să organizez o petrecere exclusivistă pentru domni, primul lucru care îmi vine în minte sunt whiskey-ul de calitate asociat unui trabuc. O întâlnire pentru care să ne pregătim cel mai bun costum și să ne acordăm libertatea de a fi gentlemeni. Uităm de multe ori că dress for success înseamnă să ai și atitudinea potrivită, să emani masculinitate și determinare. Clasicul nu este o deprindere care ne urmărește și de care trebuie să scapăm pentru a fi cool și în trend. Este evadarea noastră din cotidianul care te asaltează cu informații și e într-o permanentă agitație. Se poate ca această întoarcere în timp să fie cumva neverosimilă, nici măcar părinții noștri nu au avut bonă din Germania și nici nu au frecventat școala de dans și bune maniere. Ați remarcat care e punctul de atracție al unei nunți?! Dansul mirilor. Care nu e nici flashmob, nici Macarena. Se investesc ore și timp pentru un dans… clasic. Am fost acolo și am făcut și asta. J Invitații te privesc cu amuzament și nostalgie în ochi, poate își aduc aminte de ei, greșelile sunt trecute cu vederea și momentul va fi trecut la categoria magie. Pentru că doar un dans clasic poate să redea un întreg ritual de curtare în câteva minute. Să mai spun că ea arată întotdeauna ca o prințesă?!

În loc de concluzie: nu am devenit peste noapte romantic incurabil și nici nu m-am tâmpit. Dar din ce lucrez tot mai mult cu evenimente memorabile din viața oamenilor, îmi dau seama că inspirație nu stă în inovație, ci în faptul că you can always go back to basics. Poate că ne-ar folosi ca din când în când să ne intrăm și în rol, nu doar să ne jucăm de-a gentlemeni.

A gentleman is one who puts more into the world than he takes out. (George Bernard Shaw)