Era o vreme, când eram mai tânăr și mai încrezut… poate nici nu e așa departe totuși, sunt încă tânăr. Anyway, asta e o problemă a generației mele, suntem încrezuți. Și nu vorbesc aici despre înțelesul direct, ci ăla mai popular – a avea prea mare încredere în sine, a se fuduli. Le-am căutat în Dex, chill. De ce e asta o problemă sau când devine o problemă? De exemplu atunci când te raportezi doar la tine, uitând că valorile tale poate nu sunt universal valabile.

Din păcate, ne lipsește busola, nu avem cum să fim imparțiali sau absolut obiectivi. Aș spune că asta ne face umani în aceeași măsură în care suntem tentați să fentăm. Te-ai gândit vreodată că busola ta poate fi mituită… eu mai fac asta uneori, fără remușcări.

“He who loves practice without theory is like the sailor who boards ship without a rudder and compass and never knows where he may cast.“(Leonardo da Vinci)

M-am tot gândit cum să introduc subiectul de azi și am dat peste tot felul de citate inspiraționale. Nu e despre asta, e despre nordul tău, sau despre cum uneori vrei să mergi în partea opusă. Nordul tău nu seamănă cu al altuia și e tot dovadă de maturitate faptul că alegi conștient bazându-te pe experiențe anterioare, încotro vrei să mergi. Mă ghidez după inner compass care mi-a arătat în alte ocazii că direcția e bună, dar sistemul de referință e posibil să fie greșit. Oare cum ar arăta o lume în care toți mergem către același nord? Pe lângă faptul că ar fi plicticos, ne-ar lipsi stimulul pentru creativitate, acel je ne sais quoi care ne stimulează să găsim scurtături, să tăiem poteci și să ne dorim în definitiv să fim primii la destinație.

Am făcut această minunată introducere pentru a vă aduce mai ușor în lumea JEEP. Jeep Romania mi-a pus la dispoziție unul din modelele cele mai vândute în Romania, Jeep Compass. În cadrul parteneriatului pe termen lung pe care îl avem și a susținerii pe care Auto Italia mi-o oferă în proiectul Bucharest Business Club  am posibilitatea de a încerca modelele din gamă și a le asocia cu situații, stări din viața reală. Voi lăsa specialiștii să vorbească despre date și utilitate și eu voi fi cel care va lega numele de COMPASS cu trăirile personale.

Și destinația? Well, știm cu toții că nu a fost nicicând despre destinație, ci despre călătorie. The Cool Scouter călătorește cu stil… #winkwink