Știți cel mai antic banc de când eram noi copii, ăla cu pejos-ul?! Era o combinație între ironia de a merge pe jos și numele pronunțat greșit al Peugeot. Sunt sigur că-l știți și când eram copii era chiar funny, un fel de evergreen al vremurilor respective. Ei bine, mă folosesc de introducerea asta ca să spun că eu pe bune m-am dat cu Peugeot-ul în weekend. Cu un Peugeot 5008 mai exact, dar pentru asta o să las pozele să vorbească.

În bula asta de internet, a mea, pe lângă faptul că sunt Cool Scouter, mi-am asumat și latura asta de influencer. Se vorbește mult despre influencer marketing zilele astea și printre lucrurile pe care vor să le vadă cei are te urmăresc, este să testezi produsele pe care le recomanzi. Acum sunt tentat să spun gluma cu mirosul de mașină nouă, dar zic să rămânem cât de cât serioși. Se poate să rămâi fidel unui singur brand când vine vorba de mașini?! Din păcate, părerea mea sinceră e că nu. Iar industria automobilelor evoluează zilnic, ducându-ne spre viitorul care nu mai pare așa îndepărtat al mașinilor zburătoare.

Uite de exemplu ce face Peugeot la Salonul Auto de la Paris în 2018 (e extras din comunicat, doar ei sunt specialiștii): PEUGEOT prezintă trei premiere mondiale în acest an la Paris. Pe lângă noul PEUGEOT 508 SW, publicul va descoperi în premieră Conceptul PEUGEOT e-LEGEND, 100% electric și autonom, o veritabilă încarnare a unui viitor optimist și ultra-dezirabil. PEUGEOT prezintă, de asemenea, noile sale motorizări pe benzină Plug-in Hybrid. PEUGEOT abordează această tranziție energetică cu calm și cu o convingere, aceea de a oferi tehnologii în serviciul plăcerii de a conduce.

Deci, o spun și eu ca să întăresc ideea: plăcerea de a conduce. Pentru că dincolo de traficul infernal din București, rămâne ideea de a plimba bestiea pe 4 roți (scuze, vorbesc în stereotipuri azi). Acum, dacă îmi permit doamnele, cred că asta cu stăpânirea unei bestii vine cumva din trecutul nostru primitiv și plăcerea de a conduce e deseori o experiență solitară: Om și mașină. Cum se simte?! Se simte ca și cum uneori trebuie să lași răsfățat de branduri și să-ți asumi că aspectele cool ale jobului le depășesc cu mult pe cele mai puțin placate.

“We all know that small cars are good for us. But so is cod liver oil. And jogging.” (Jeremy Clarkson)