Aud foarte des la Bucharest Business Club – btw. ar trebui să știți deja ce e BBC – de antreprenori care înainte erau angajați. E cumva logic dacă stai să te gândești, mai ales că toți trebuie să începem undeva și uneori ne ia ani întregi să descoperim că a fi simplu salariat nu era pentru noi. Anyway, avem de o parte oameni care dezvoltă afaceri de sucess și pe de alta oameni de afaceri care îi aveau ca angajați. Unde era problema?!

Problema este că un om care mintea pregătită pentru eficiență, productivitate, scurtături ale business-ului, devine la un moment dat deranjant cu ideile lui. Că i se pare că ar putea scuti firma și de niște costuri prin îmbunătățirea unor proceduri… eh, deja devine enervant de-a binelea. Cumva sună anapoda dacă o spun așa pe șleau. Pentru că oamenii buni nu au liniște până nu prezintă ideile lor, pur și simplu sunt insistenți. Un manager bun ar putea să recunoască acest talent cam rough around edges și să se folosească de el și poate să-l și recompenseze. De ce mai multe ori nu se întâmplă asta și deja am discutat despre oamenii care nu sunt de neînlocuit. Eu am această teorie și nu are neapărat o bază reală, e un feeling: Oamenii buni și creativi, oamenii care sunt făcuți pentru antreprenoriat, fac un mic ocol prin alte joburi până le vine curajul. E nevoie de curaj să lași “cartea de muncă” și cumva e un gest simbolic. Atunci când ne dăm demisia din joburi bine plătite, ne asumăm că nu suntem printre cei care se așteaptă la bătrânețe la pensia minimă garantată de stat. Ne asumăm și că managerul actual nu a știut să ne aprecieze și asta nu înseamnă că suntem proști sau incapabili. Suntem pur și simplu pe bucla ocolitoare către job-ul de vis – lord of the castle, queen of the domain.

Așa că în loc de concluzie vă zic doar atât: îmi iau o vacanță de reîncărcare, de meditație și visare. Și las în locul meu oamenii pe care voi i-ați ales pentru că o să absentez 2 joi din programul cu care v-am obișnuit( BBC #36 și BBC#37).

La BBC creștem oameni de afaceri încrezători și oricare dintre ei poate să-mi țină locul cu sucess.

Sunt mândru de ei că și-au găsit menirea prin antreprenoriat (ca și mine, evident!) și îi investesc eu cu încrederea că nu o să-i concediez niciodată. Nu chiar niciodată niciodată, avem și noi ceva reguli de respectat la întâlnirile de joi, hai să fim maturi și punctuali.

“In order to be irreplaceable one must always be different.” Coco Chanel